maandag 4 april 2016

Wenen dag 1 : Wandeling in Centrum - Dinner at Kate's apartment in Hirschtetten

Aangekomen in Wenen met Austrian Airlines rond de middag, voor onze 4-daagse city-trip, met logement in Hotel Triest, mooi hotel, zeker aan te bevelen en  heel gunstig gelegen nabij Karlplatz.


We checken in en lopen dan meteen naar het centrum.




Stephansdom is de grootste kathedraal van Wenen en de zetel van de aartsbisschop van Oostenrijk. Met zijn 107 meter aan lengte en 34 meter breedte is dit met recht een zeer groot bouwwerk te noemen. Deze kathedraal zal zeker indruk maken met zijn architectuur en pracht en praal










De Peterskirche is een glorieuze hoog-barokke kerk gelegen in het hartje van de stad aan het winkelgebied van Graben. De kerk, die wat weggedrukt staat op een nogal klein uitgevallen plein staat bekend om het opulente interieur met stucco decoraties en prachtige fresco's.
Graben is een verkeersvrije winkelstraat in het centrum van Wenen. In de statige gebouwen langs Graben en het aansluitende Kohlmarkt bevinden zich luxueuze winkels. Een monument in het midden van de straat herdenkt het einde van de grote pestepidemie van 1697.


Het uitgestrekte Hofburg complex was het bastion van de Habsburgse monarchen die gedurende meer dan zes eeuwen over heel Oostenrijk - en vaak ook over grote delen van Europa - regeerden, van 1276 tot aan de val van de Habsburgse monarchie in 1918.




Het Kunsthistorisches Museum heeft een van de meest indrukwekkende verzamelingen. De talloze schilderijen, archeologische objecten en decoratieve kunstvoorwerpen worden uitgestald in dit monumentaal gebouw gelegen aan de Maria-Theresia-Platz.




Mieke is bijzonder geïnteresseerd in alles wat met literatuur te maken heeft, in voorbereiding van een gepland bezoek met haar lezersgroep.



Er zijn in Wenen heel wat openbare markten, maar de Naschmarkt is de oudste en meest bekende van alle markten. Je vindt hier allerlei soorten stalletjes waar men bloemen, wijn, etenswaren en nog veel meer verkoopt. 
De oorsprong van de Naschmarkt gaat terug tot de 16e eeuw. De naam van de markt zou volgens sommigen afgeleid zijn van het feit dat het oorspronkelijk een melkmarkt was. De flessen waarin de melk werd bewaard werden gemaakt van de es (esch in het Duits). De flessen kregen de bijnaam asch en men begon de markt Aschenmarkt te noemen, wat uiteindelijk evolueerde tot de huidige benaming. Volgens anderen is de naam eenvoudigweg afkomstig van het Duitse woord voor het eten van zoetigheden (naschen).


In de buurt staan enkele mooie voorbeelden van Jugendstil architectuur.


S'avonds gaan we met metro en bus naar Hirschstetten, waar we bij Kate uitgenodigd zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten